Barcelona'da Balayı

Her fırsatta seyahat ediyor, yerimde duramıyorum. Madem geziyorum, gelin adaylarına da bir katkım olsun dedim. En son bayramda Barcelona’daydım. Tatilin kötüsü olmaz derler ama bu seferki bir başka güzeldi.

Balayında Maldivler, Seysheller değil önce bir Avrupa görelim derseniz, sizin için Barcelona’nın en romantik ve fantastik yerlerini toparladım.



Güzel yemek, deniz ve mimari üçgeni


Sagrada Familia
Öncelikle Barcelona’nın güzel yemek, deniz ve mimari üçgeninde yer aldığını belirtmem gerek.
Müthiş mimar Gaudi’nin kilisesi, evleri ve parkı sizi masallar diyarına götürüyor. Parkını gezerken Hansel ile Gratel’in evine, Sagrada Familia Kilise’sinde ise Yüzüklerin Efendisi’nin dağlarına gitmiş kadar oluyorsunuz.

 Deniz kıyısındaki sıcak iklimli bu şehirde balığa ve deniz böceklerine doyacaksınız. Nefis tapasları ile kendinizden geçeceksiniz. Restoran için çok özel bir tavisyem var: Turistik sitelerde bulamayacağınız ve Time-out tarafından en iyi mutfaklardan seçilen El Quim de la Boqueria. La Rambla caddesi, yani İstanbul’un İstiklal caddesi üzerinde La Boqueria diye bir pazar var, onun içinde.

Denize girmek isterseniz arka arkaya çok güzel beachleri var ama balayı için tercih edeceğiniz otelin denizi eminim daha uygun olacaktır. Barcelona’nın beachlerinde gay, lezbiyen ve nudistlerle pek romantik takılamayabilirsiniz.


En romantik oteller

5. yıldızlı otelde kalır, ayaklarımı uzatırım diyorsanız; işte size önerilerim:
  • Gran Hotel La Florida : 5 yıldızlı, Vallvidrera’da yer alıyor, yani merkeze 10 dakika kadar uzaklıkta. Tarihi, şık bir otel, spası da var.
  • Hotel Miramar: Şehrin içindeki bir doğal parktan tırmana tırmana yukarı çıkıyorsunuz. Tepenin en üstünde sizi bir mucize gibi karşılıyor. Otelin hemen önünde sahile inen bir teleferik var, bu sebeple ön tarafı biraz turistik ama dev ve şık bahçesi, minimalist tasarımıyla bence en iyilerden.
  • Hotel Arts Barcelona: Müthiş Marina manzaralı, Ritz Carlton oteller grubundan modern ve lüks bir otel. Denize ve sanata susayanlar için ideal.
Amma ve lakin benim tercihim 5 yıldızlılar değil, butik oteller olurdu. Sonuçta bir kere balayına gidiyorsunuz, her anı özgün olmalı. Harika butik otellerden önerilerim:
  • Hotel Neri: Şehrin merkezindeki Gothic Quartier’de bir 18. Yüzyıl sarayı. Harika bir mimarisi ve mutfağı var. 5 duyunuza birden hitap edecek. Kesinlikle benim favorim burası.
  • Hotel Neri
  • The Mirror: Futuristik tasarımıyla farklılık yaratıyor. Aynalar, beyazlar ve kubik tasarımlarla başka bir dönemi yaşayacaksınız.
  • ABaC Restaurant & Hotel : Önce restoran olarak başladıkları hizmet sektörüne butik otel ve 5 yıldızlı otelle devam ediyorlar. Geniş, ferah ve zarif bir otel.
  • Hotel 1898: Otel sizi 19. yüzyıldaki Cuba ve Filipinler’deki İspanyol kolonilerine götüreceğini iddia ediyor. Spası ve 2 havuzu var. Ama sizi asıl ilgilendiren terastaki özel havuzlu odaları olmalı. 
  •  
    Hotel 1898
  • El Palauet: Barcelona’nın en klas bölgesinde Passeig de Gracia’da Aşk-ı Memnu keyfi yaşayabilirsiniz. 6 odayı birden sizin hizmetinize açıyorlar.
El Palauet

1 yorum:

  1. Çiler Yalçınkaya1.6.15

    Ellerinize sağlık çok yararlı bir yazı olmuş! Bizde balayı olarak düşünüyoruz Barcelonayı ama henüz emin değiliz. Aklımızda bir yer daha var. Barcelonayı gezmiş görmüş biri olduğunuz için sizim yardımınıza ihtiyacım var. :) Sizce balayı için Barcelona ideal bir seçim mi yoksa birçok balayı çiftinin yaptığı gibi ada mı tercih etmeliyiz? Buda gitmeyi düşündüğümüz diğer bir seçenek, https://www.entas.com.tr/tour/736-zanzibarda-balayi.html Çok teşekkürler şimdiden. :)))

    YanıtlaSil

Teşekkürler,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...