Organik Bahçe Düğünü

Organik bahçe düğünü istiyorsanız, gerçekten naturel bir mekan seçmelisiniz. Botanik bahçeler bu düğün için uygun değildir. Yerde kurumuş çam yaprakları görürseniz bilin ki o mekan sizin düğününüz için yaratılmış. İstanbul Polonezköy'de, Kemer Country'de bu tip bahçeler bulabilirsiniz. Hatta Village Park Riva Side'ı ziyaret etmenizi öneririm.

Eğer az kişilik bir düğün olacaksa bahçe içindeki villanın önünü kullanabilirsiniz. Fotoğraflarınızda romantik bir arka plan olur. Kalabalık bir düğün olacaksa nikahınızı evin önünde ayakta kıyıp, daha sonra bahçeye yayılabilirsiniz.

Bahçede ahşap bir salıncağı dekor olarak kullanabilirsiniz. Bu düğünde mümkün olduğunca süslemelerden kaçınalım. Organik düğün dediğimize göre tabii ki plastik sandalye ve masalar yasak! Mümkünse ham ahşaptan bir masa düzenini öneriyorum. Masa örtüsü olarak bej renklerinde organik koton kullanabilirsiniz. Ham ahşap masa her düğüne nasip olmayabilir. Ama beyaz masa nerdeyse her yerde bulunabiliyor. Beyaz masa üstüne yine organik kotondan bir masa örtüsü serebilir, masayı ağaç kesitleriyle süsyebilirsiniz. Hatta masa örtüsü yerine masaya paralel olarak yerleştirilen düz bir ağaç kesiti üstüne de mum ve vazo yerleştirebilirsiniz. Kokteyl alanında kullanılmak üzere şarap fıçıları bence ideal. Ortaçağa özgü ahşap şarap ve bira bardaklarının kulplarını basit bir çiçekle süsleyip servis edebilirsiniz. Şıklığı ve konsepti pekiştirecek dekorasyon objelerine gelirsek... Masa üstünde yeşil yaprak ağırlıklı taze çiçekler, masaya serpiştirilmiş pisi pisi otları ve eski kitaplar benim önerilerim. Aydınlatmada ise antika gaz lambalarını kullanabilirsiniz. Bu kadar naturel bir düğüne kabarık prenses gelinliği ile gidilmeyeceğini söylememe gerek yok sanırım. Vücut tipinize göre bir model seçin ancak kesinlikle kabarık bir eteği olmasın. Askılı modeller strapleze göre daha rahat hareket olanağı sağladığı için benim tercihim olurdu. Göğüsten sonra bollaşan kraliyet tipi veya vücudu tam sarmayan tüp tipi modelleri değerlendirebilirsiniz. Davetiye için ise yine kahverengi ve soluk yeşil tonları tercih edin. Kurdela, taş, pul kullanımından kaçının. Daha çok organik iplikler kullanabilirsiniz. Hatta zarfınızda da beyaz yerine krem, kırık beyaz tonlarını tercih edin. Bu kadar kahve rengi kullanımından sonra pastayı kakao ve kahve ağırlıklı yaptırabilirsiniz. Meyve kullanacaksanız renkli meyvelerden ziyade (frambuaz, çilek gibi) sarı meyveler(şeftali, muz) tercih edin. Pasta tasarımında yine dallara, ağaç görsellerine yer verebilirsiniz. En son olarak davetlilerinizi kapıdan uğurlarken "doğaya saygı" mesajınızı vermeyi unutmayın. Nikah şekeri yerine çam fidesi armağan edip, aşkınızı ölümsüzleştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...