İstanbul Yelken Kulübü'nde Düğün

Ahh ahh, böyle yelkenlilere baka baka, taze havayı koklaya koklaya bir düğün izledim cumartesi günü. Ama yerini bulmakta zorlandım, sebebi de "yanılmaz" dediğim Google Maps'teki hatadır. Google da yanılırmış meğerse. Maps uygulamasında "İstanbul Yelken Kulübü" diye geçen yer aslında "Kalamış Yelken Kulübü" imiş. İstanbul Yelken Kulübü, Fenerbahçe parkının tam girişinde sağda yer alıyor.

Açık denizi soluyabiliyorsunuz, temmuzun nemli ve yapışkan havasını unutturuyor size. Alan gayet geniş. Biz kokteyl ile başlayıp, ardından yemeğe geçtik.

Organizasyonu "Hayal Atölyesi" üstlenmişti. İnternetten şöyle bir araştırdığımda, bu organizasyon şirketinden herkes çok memnun kalmış. Ne yalan söyleyeyim, bizim düğünde bazı aksaklıklar oldu ancak istisnalar kaideyi bozmaz.

İstanbul Yelken Kulübü'ndeki, Hayal Atölyesi imzalı bu düğündeki artılar, eksiler bunlar:
  • Masa tasarımları sade ve klasikti. Beyaz ağırlıklı süslemeler, minik çiçekler, ortancalarla süslü mumluklar başarılıydı. Gel gör ki masanın orta yerindeki direk gibi mavi plastik su şişeleri bu romantik dekorda olmuyor, olmuyor!
  • Masadaki peçetelere bayıldım. Peçete örnekleri için buraya tıklayabilirsiniz.
  • Masa numaralarında "Hayal Atölyesi"nin reklamı vardı. Keşke biraz daha arka planda tutulsaydı işin ticari tarafı.
  • Soğuk içecekler yazın sıcağına dayanamamıştı. Ilık beyaz şarap içilmek zorunda kalındı. Öte yandan servis hızlı ve temizdi.
  • Nikah memuru çok geç kaldı, zavallı gelin ve damat odaya tıkılmak zorunda kaldı. Odalarına şampanya söyleyip eğlendirmek de bize düştü.
  • Maalesef  damat "Evet" diyemeden ses sistemi bozuldu. Hatta nikah bittikten sonra ilk dans şarkısı çalamadığından daha odadan çıktıklarını kutlamayan gelin ve damat odalarına geri döndü.
  • Bu düğünden çıkardığım en önemli ders, düğünün başrol oyuncusunun ne gelin ne damat, DJ olduğudur. DJ başına buyruksa iş konuklara düşüyor. Kötü müzikte bile dans etmek ve eğlenmek zorundasınız!  DJ'imiz seviyeyi çok yüksek tuttu. 80'ler, blues, jazz derken göbek havasıyla dağıtamayan konuklar kendilerini yemeğe vurdu. İlk defa bu kadar yemek yenilen bir düğünde bulundum...
  • Saat 24.00'te müzik kesildi. Zaten ses sistemi ancak 21.30-22.00 gibi geldiğinden bu süre kimseye yetmedi. Müzik bitmesine rağmen masalara yapıştık, kimse kalkmadı, bir muhabbet bir muhabbet, doyamadık eğlenmeye. Gerçi çiftimiz sabah Seychelles adalarına gideceği için 24.00'te bitmesine pek memnunlardı.
Bütün bunlara rağmen çift mutlu olunca, düğün de harika geçiyor. Olabilir böyle, çok takılmamak lazım. Bu uğursuzluklara rağmen hem organizasyon şirketi, hem konuklar hem de gelin ve damat çok güzel idare ettiler.

Mutluluklar diliyorum kendilerine,

1 yorum:

  1. İstanbul Yelken Kulübünde düğün organizasyonu gerçekleştirdim.Yaşanılan sorunları gözlemlediğimde en rahatsız edici olanı fotoğrafçı firmanın amatör derecede gerçekleştirdiği hatalardı.Barkovizyonun yeri boyutu ses düzeni hepsi fiyaskoydu.3 fotoğrafçıdan birisini seçmek zorunda kılıyor yelken bizi,fiyatlarda uçuk başka alternatifimiz de yok mecbur seçiyoruz.Keşke zorunlu kılmasalar da daha profesyonel firmalarla çalışma fırsatı bulabilseydik.Tek pişmanlığım fotoğrafçı firmadır.Onun haricinde keyifli bir mekan olduğunu söyleyebilirim.

    YanıtlaSil

Teşekkürler,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...