Arabesque'te Bekarlığa Veda Şiddetle Tavsiye Edilir...

Sabah uyandığımda Türk usulü Hangover'dım, bir baktım avucumda kına. Flashbacklerle fotoğraf kareleri canlandı gözümde.

Cumartesi gecesi arkadaşımın bekarlığa vedası için Arabesque'i tercih ettik. Gecelerin masterchef'i İzzet Çapa, Al Jamal'in çakmalarından sıkılınca bu yeni mekanı açtı; daha çok taze, Haziran ayında. Eski Joke Circus'un yerinde, açık havada nefis bir manzara ve oryantal bir dekorla.

İçeri girince zaten büyüleniyorsunuz... Mısır'daki çarşılardan alınmış bakliyatlardan, Mona Lisa'nın peçeli portresine uzanan abzürtlükler zinciri sizi ayrı bir dünyaya çekiyor...


Arabesque'in çıldırtan özelliklerine geçmeden, bekarlığa veda için hazırladığım duvaklara da göz atın. İçeri girer girmez gözler üzerimizdeydi, tüm gece de konukları şaşırtmaya devam ettik. Arabesque'in "deli" dekoruna son derece uyumluyduk.

Masaya özel hizmet
Bekarlığa veda yapacağımızı rezervasyon sırasında belirtmiştim. Özel bir talebim olmamasına rağmen tabaklarımıza minyon kına kaftanları koyarak bizi daha girişte kalbimizden vurdular. Masa süslemesi için dudak şeklinde konfettiler getirmiştim. Hemen elimden alıp kendileri masayı bunlarla dekore ettiler.

Oryantale doyuruyor.
Gece canlı müzikle başladı. Bozuk aksanlı, şortu kravatla kombine eden ince kaşlı bir şarkıcı ile havaya girdik. Ardından nefes alamadan oynamaya başladık. Arapça/Türkçe şarkılara eşlik ettik, zenneyle kıvırıp, dansözle kalça salladık. Elimizden mikrofon, göbeğimizden hareket eksik olmadı...

Yemek değil ziyafet
Kendimi Arap sultanı gibi hissettim tüm gece. Hava kararmadan önce nargile ve roze şarap aldık. Ardından çeşit çeşit mezelerle gözümüzü ve karnımızı doyurduk. Üstüne gelsin kebaplar... Oynamaktan vakit bulursanız künefe ve meyve de yiyebilirsiniz.

Ama asıl bomba gecenin sonunda "sucuk lokum" servisi idi. Elinde dev makasla ve uzuuuun bir lokumla gelen servis elemanları hepimizi besledi. Bir kuş sütümüz eksikti.

Kınasız veda olmaz
Biz kına değil sadece veda yapar geçeriz diyorduk ama ne mümkün! Arabesque ekibi bizi bizden çok düşünmüş. Gelin adayını alıp götürdüler, bir güzel süsleyip getirmişler. Hem de zenneler ve dansözler eşliğinde kına tepsisiyle. Bir güzel kınamızı da yakıp karşılıklı göbeğimizi attık. Maalesef gelinin ağlamakla alakası olamadı, ağzı kulaklarındaydı tüm gece.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...