Nefes alan düğünler

Her aldığınız nefesin kıymetini bilin...Özellikle de heyecanınızın doruk noktasına ulaştığı düğününüzde. Bu düğünde naturel ve baharı anımsatan temalara değineceğiz.

Bahar denilince akla gelen "bahar çiçekleri" ve "taze meyveler"den sıklıkla yararlanabilirsiniz. Temada renk olarak lime yeşilleri, soluk sarılar ve kırık beyazları göreceksiniz.

Mekan: Ihlamur Kasrı. Ve benzeri bahçesinin sadeliğine ve genişliğine güvendiğiniz bir mekan. Özellikle etrafında çok çeşitli çiçekler yerine dümdüz, yemyeşil, alabildiğine çimlerin uzandığını hayal ediyorum...

Ve bu temayı "limon"  ile pekiştiriyorum. Baharın tazeliğini en iyi yansıtacak meyvelerden biri... Limonata servisinden tutun, çiçek demetine, hatta dilimlenmiş olarak dekorasyonda dahi kullanabiliriniz.



Masaları ve çevreyi yine tazeliği ve doğallığı çağrıştırması için eski tip cam vazolar ve cam objeleri kır çiçekleri ve sarı-yeşil tonlarındaki mevsim meyveleri ile dekora edebilirsiniz. Karışık materyal ve objelerden çekinmeyin. Zaten çok ferah ve saydam bir tema belirlediğimizden kalabalık ve yorucu bir görüntü olmayacaktır.

 
 



Sıra geldi "Evet" diyeceğiniz ana. Bizlerde genel olarak nikah memuruna daha rahat bir ortam sağlamak için olsa gerek nikah töreni oturarak yapılır. Son dönemde kır düğünlerinin artan popülaritesiyle ayakta da kıyılan nikahlara sıkça rastlanmaya başladı.

Bu düğüne de çimenlerin sonsuzluğa uzanan ahengini beyaz örtülü bir masa ile bozmak yakışmazdı. Saydamlık ilkemizi unutmayarak bir tören alanı hazırlayabilirsiniz. Her yanının açık olduğu ama sizin ve aşkınızın ilahi güçler tarafından korunduğunu hissettiren bir ark yeterli. Bu arkı sarı ve krem tonlarında kır çiçekleriyle sade şekilde süsleyebilirsiniz.



İşte stil sahibi gelinimizin farklılaşacağı nokta. Ayakkabı olarak farklı bir tona gidin. Düğününüz temasını renklendiren limon sarısına ne dersiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...