İşporta Tencere&Kapaklar


Tencere&Kapak bir çift olmak herkesin ulaşmak istediği bir Utopia’dır. Ulaşabilen zaten dünyaya kendini kapattığı için, henüz bilim adamları tarafından tam olarak incelenememiş bir türdür. Ancak, “The one”nı bulma, “Ruh ikizi”yle bir ömür geçirme dilekleri gerçekleşmiş ender çiftlerden oldukları kesin.

Yalnız dikkat edin, bunların bir de “işporta” versiyonları vardır. Kendilerini tencere&kapak zannederler. Oysa sadece aşıktırlar. O kadar aşıktırlar ki, kendilerini hikayeleştirir, tanıştıkları anı pembe filtreli kamerada çekildiğine inanır ve genelde anlamsız bir nazar korkusuyla gezerler.

Ne yazık ki, tanıdığım çiftlerin büyük bir çoğunluğu işporta tencere&kapak sınıfına giriyor. Beğendikleri erkeğin/kadının tam kendilerine uygun olduğunu düşünüyor veya buna inanıyor.

İşporta Tencere-Kapak Çiftleri Tanımak İçin Cümleler 
  • O dışardan başka gözüküyor ama biz birlikteyken çok nazik/eğlenceli/konuşkan/bana düşkün.
Cevabım: Hayır değil. Bir insan neyse odur. Dışarıdayken kendinden farklı biriyse iki karakterden biri uyarlamadır ve uzun süreli birlikteliğinizden sonra artık kendi gibi davranacaktır. Acaba kendisini sevecek misiniz?
  • Bizim karakterimiz birbirini tamamlıyor. Mesela o sinirli biridir ama ben çok umursamaz ve sabırlıyım.
Cevabım: Hayır sen sabırlı değilsin. Karşındakinde negatif bir özellik olduğunu idrak edebiliyor ancak bunu standart karşılıyorsan sende başka bir problem var demektir. Madem senin için negatif bir özellik, neden karşındakini düzeltmek için çaba sarfetmiyorsun?
  • O kadar iyi anlaşıyoruz ki kavga bile etmiyoruz.
Cevabım: Bu noktada sizin için gerçekten kritik olan fakat çözüm üretemediğiniz bir sorunda kavga etmeyip ne yaptığınız çok önemli. Üzerini örtmek için sevişmek mi, sakinleşene kadar evi terketmek mi, konuyu ne kadar tiye aldığınızı göstermek için yaptığınız sulu şakalar mı? e. Hiçbiri ise orjinal bir tencere-kapaksınız. Değilse, bir gün ateşe tutulmuş deodorant kutusu gibi patlayacağınız gerçeğini inkar etmeyin.


Hayır hayır yüz bin kere hayır! Ömür boyu kullanacağınız bir şeyi, sadece ucuz, kolay erişilebilir ve şık gözüküyor diye işportadan almayın. Sonra kalitesiz çıkıyor, boyaları soyuluyor, kısa ömürlü oluyor, ağlıyorsunuz. Benim de bu durumda okkalı cadı kahkahaları atasım geliyor. Bu altın kaplamalı aşk moduna girip, bir güzel erkenden evlenip çok geçmeden boşananları gördükçe sinsi sinsi seviniyorum, kendime engel olamıyorum.


Beni ve erkenden evlendiğiniz için hasetinden çatlayanları sevindirmek istemiyorsanız, lütfen ilişkinize bir kez de dışarıdan, objektif olarak bakın.

Herkesin orjinal tencere-kapağını bulması dileğiyle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...