Portaxe'ta Düğün

Bu yaz Portaxe’ta yapılan iki ayrı düğünden gözlemlerimi aktaracağım size.

Öncelikle Portaxe çok şık, harika manzarası olan müthiş bir restoran. Düğün öncesinde mekana bakmak isterseniz sabah brunch’ı şiddetle tavsiye ederim.

Portaxe, boğazın eşsiz manzarası eşliğinde, çok da kalabalık olmayan düğünler için uygun bir mekan. Katıldığım iki düğünde de, yemekli düzende, konuk sayısı 200’ü aşmamıştı. Dans pisti biraz ufak, öte yandan küçük bir mekan olduğu için birçok mekana göre daha samimi. Barkovizyon imkanı var, ses düzeni çok başarılı, müziğin temposu içinize işliyor.

İlk düğün Confetti Organizasyon tarafından hazırlanmıştı. Pembeler ve beyazlar içinde romantik ve feminen bir düğündü. Gümüş suplalar, kristallerle bezenmiş masa ışıklandırmaları ile çok asil ve şıktı. Confetti Organizasyon neredeyse kusursuzdu, bunun yanısıra zaten riskli bir seçim yapmadıklarından hata yapma olasılığı da düşüktü. Risksiz seçimler düğünü biraz klasikleştirmiş ve sıradanlaştırmıştı. Biraz daha özgün ögelere yer verilmesi daha hoş olabilirdi.






İkinci düğüne ise bu haftasonu katıldım. Aplus Davet tarafından organize edilmişti. Sanırım kokoş kız arkadaşlarım bu renklerden vazgeçemediğinden düğünün renkleri yine pembe ve beyazdı. Yine romantizm akıyordu. Bu düğünün diğerinden farkı asilliğini korumasına rağmen vintage bir düğün olmasıydı. Dantel masa örtüleri, beyaz ağaç dalları üzerinde pembe güller, aynalı suplalar düğünün dikkat çekenleriydi. Benim favorim ise nikah şekeriydi. Mantarlı minik cam şişelerin içine lavanta konmuş, dantelle ve kurdela ile süslenmişti. Hemen odamın baş köşesinde, kitaplığımda yerini aldılar. Aplus Davet’in zevkli seçimlerinin yanısıra maalesef soğuk başlangıçlar ile ara sıcaklar arasında neredeyse 45 dakika vardı. Bir yandan yemek müziği çalıyor, bir yandan gelin-damat masa dolaşıyor, biz de acıkıp yemek bekliyoruz. Herşeye rağmen bu mutlu günde sıkılmamız mümkün değildi.




Kaynak: Yukarıdaki fotoğraflar Confetti Organizasyon'dan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...