"Büyük" Siyah Elbise

Ahh ahh, bu başlığımı görünce Channel'in kemikleri sızlayacak. Little black dress efsanesinin yaratıcısı Channel'in "Her eve lazım" elbiselerin tam tersine upuzun, minimalizmden uzak, hafif gotik elbiselerden örnekler vereceğim size.

Öncesinde Channel'e saygımı sunmak adına biraz şu efsaneden bahsedeyim:

Her kadının dolabında olması şart koşulan bu temel ihtiyacın tarihi 1920'lere dayanıyor. Uzun kat kat elbiseler giyip, saçlarını kestiren ve hızlı parti hayatından gayet hoşlanan kadınlar zamanla omuzlarını, sırtlarını ve bacaklarını hafifçe açmaya başlıyor. O dönemde güzel bulunan kadınların tümü ince, minyon ve genç. Bakınız: Audrey Hepburn.



Basit kalıp ve kesimlerdeki kolay giyilen yumuşak kumaşlar ve nötr renkler tercih ediyordu. Chanel rahatlık ve sofistike tarzı modaya işliyordu, ve bu kombinasyon bir devrim kabul edildi. Küçük siyah elbiseyi tasarladığı ve dünyaya tanıttığı zaman da ilk dönemlerine denk gelir.

Şimdi sıra, bu efsaneyle taban tabana zıt Elie Saab, Marchesa, Vera Wang ve Monique Hluillier gibi tasarımcıların abiye elbiselerinden örnekler vermekte...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...