Kahve Rengi Saçlıyım, Düğünde Ne Yapmalıyım?

Sarışın bir ailenin için kahverengi saçlı ve kahverengi gözlü bir çocuk olarak epey zorlandım. Dedemin bana taktığı ironik "Pamuk Prenses" lakabı mı, yoksa kendimi üvey zannetmem mi bilemiyorum, esmerliğimle barışmak bayağı zamanımı aldı.

Hatırlarsanız eskiden anket defterleri vardı. İlkokul boyunca arkadaşlarımın defterleri de dahil 100 tane anket yapmış olabilirim. Geçenlerde kendi defterimi buldum, orada saç-göz rengi kısmına "Açık kahve ve elaya kayan kahve" yazmışım, kendi defterimde kimi kandırıyorsam...

Aslında kahverengi saçlar ve gözler ehlileştirilebilir. Eva Longoria latin melezi bir esmer olarak bu ehlileştirme sürecinde bize güzel bir örnek teşkil edebilir. Siz de bir esmer güzeli olarak düğününüzde makyajınız ve saçınızla da söz etirmek isterseniz önerilerim burada.

  • Dipleri koyu kalmak suretiyle saçlarınızı birkaç ton açık kahve tonlarında röflelerle renklendirebilirsiniz. Bir kez boyamayla o doğallık elde edilmiyor. 2. veya 3. seferde, güneşle ve denizle de açılınca tamamen doğallaşıyor.
  • Kaşlarınızı birkaç ton açmak sizi bambaşka bir insan yapabilir. Hem daha yumuşak ve hem daha romantik bir ifade kazanırsınız.
  • Gözleriniz zaten koyu renk olduğu için iddialı, bu durumda onları daha da iddialı ve dikkat çeker hale getirmek lazım. Bol bol kalem, bol bol rimel. Ama "suya dayanaklı" olmalı. Öte yandan düğününüzde lens takmayı aklınızdan geçirmeyin. O fotoğraflar yıllarca saklanacak, kompleks yaptığınızı düşünmesinler.
  • Gözlerin vurgulandığı bir makyajda dudağı hafif geçmek lazım. "Nude" tonlarında, yani sadece parlatıcı sürmüşsünüz gibi gözüken şeftali tonlarını değerlendirin.
  • Allıkta iki alternatif var. Saçlarınızın koyu gölgeleri ağırlıkta ve teniniz açık renkse daha pembeye kayan tonlar, teniniz bronza yakın veya saçlarınızda açık kahveler ağırlıktaysa şeftali ve kahve tonlarını kullanın.
  • Kahverengi saçlarınızı sıkı sıkı toplamak veya asil topuzlar yapmak biraz demode. Sarı saçların kendi içinde bir parlıklığı olduğundan topuz yapsalar dahi hareket kazanıyor ama esmerler bu konuda şanssız. Ya dalgalı şekilde açık bırakın ama saçlarınız çok uzun değilse, aksi halde köylü kızı gibi olursunuz. Ya da dalgalı ve dağınık bir topuz yaptırıp saçınızın sadece bir tarafına şık bir toka yerleştirin.



Bu da eski hali

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...