Vücut Tipinize Göre Gelinlik Seçimi


Armut tipi
Geniş kalçalara ve ince bir bele, dar omuzlara ve küçük ya da orta boy göğüslere sahipsiniz. Kalçanızı vurgulayacak dar ve süslü modellerden, belinizi daha da ince gösterecek kemerli modellerden ve saten gibi dökümlü kumaşlardan kaçının. A şeklinde basenden aşağıya genişleyen kabarık etekler tam size göre. Ancak eteklerin kabarık olması için gelinliğe ekleme yapmaya gerek yoktur. Dikkati kalçaya çekmemek için, vücudunuzun üst kısmına oturan süslü, işlemeli korseler harika bir seçim olacaktır.

Ters üçgen tipi
Geniş omuzlara, dar kalçalara ve küçük göğüslere sahipsiniz. Beliniz çok görünür değil. Kilo alma probleminiz fazla yok.Vücudunuzu sergileyecek cesur gelinlik modellerini denemenizde sakınca yok. Ancak, omuzlarınızın genişliğini kalçanızla dengelemek için, omuzlarda işlemeli yakalardan, omuzları vurgulayacak aksesuarlardan uzak durun. Bunun dışında vücudunuz birçok gelinlik modeli için uygun. Kişisel zevkinize, evleneceğiniz mevsime göre çeşitli gelinlik modelleri deneyebilirsiniz.

Dikdörtgen tipi
Bel, kalça ve göğüs ölçüleriniz birbirine yakındır. Yukarıdan aşağı doğru düz inen etek tipi size uygundur. Ayrıca bu vücut tipinde bel çok fazla belli olmadığından, beli öne çıkaracak kemerli ya da büzgülü gelinlikler tercih edilebilir.

Kum saati tipi
Orantılı bir vücuda sahipsiniz. Omuzlarınız basenlerinizle, göğüsleriniz kalçalarınızla yakın ölçülerdedir. Ne tarz gelinlik giyseniz yakışacak türden bir vücuda sahip olduğunuz için cesaret gerektiren sırt dekolteleri, kalçaları öne çıkaran dar modelller seçmenizde bir sakınca yok. Düz bir karına sahipseniz, bel altını vurgulayan ya da sizi ince ve uzun gösterecek boru modelleri deneyebilirsiniz. Gizlenmesi gereken bir yanınız olduğunu düşünüyorsanız dantel ve boncuk işlemeli gelinliklere başvurabilirsiniz. Biçimli vücudunuzu öne çıkaracak, bele oturacak bir gelinlik seçin. Düz grek tipi gelinlik modelinden kaçının.

Elmas tipi 
Korsajlı veya sivri belli modeller belinizi çok daha ince gösterecektir. Omuzunuzu geniş gösterecek gemici yaka, belinizi daha ince gösterecek kuşaklı veya kemerli modeller veya uçuşan etekler sizin için çok ideal olacaktır. Bel bölgenizi mümkün olduğunca sade tutarsanız gelinliğin diğer bölgelerinde dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz.

Oval tip
Şeritsiz kabarık gelinlikler bedeninizin kilolu alt kısımlarını saklayacaktır. Üst bedeniniz, boyun modelleri ile beraber alt bedeninizle uyum sağlayacaktır. Omuzlarınızı gösterecek modeller sizin için uygun. Uzun kollu gelinlikleri de tercih edebilirsiniz. Dar korseli gelinlikler bedeninizin güçlü yapısını ortaya çıkaracaktır.

SORU-CEVAP
-Çok zayıf ve narinim. Nasıl bir model tercih etmeliyim?
-Tüp veya A tipi gelinlikler size uygundur. Boyun çizgisi ile başlayan gelinlikler narin bedeninize uyum sağlar. Kabarık ve hacimli gelinliklerden ise uzak durun.
-Kemikli bir vücut yapım var. Nasıl gizleyebilirim?
-Köprücük kemiklerinizden şikayetçi iseniz omuz üstünde ince kumaşlardan kaçının.Göğüs bölgenizde ise sert kumaşlar kullanmayın.
-Büyük göğüslü gelin adaylarına önerileriniz nedir?
-Üst bedeni çok fazla olmayan bir model tercih edin. Kısa kesimli ve üst tarafı dar olan bir gelinlik modeli dikkatleri üzerinize çekecektir. Göğüs dekoltesinden kaçının.
-Çok uzun boyluyum ve düğünümde damattan dahi uzun gözükmek istemiyorum. Ne yapabilirim?
-Omuz açık modeller sizin için daha uygundur. Uzun kollu modeller ve yukarı doğru olan kesimler sizi olduğunuzdan da uzun gösterir. Katlı etek yapıları da bacak boyunu uzun gösterir.
-Bacak boyum vücuduma göre kısa kalıyor. Orantı sağlamak için nasıl bir model giyebilirim?
-Prenses silueti ve uzun etekli, uzun kuyruklu modeller tercih edin. Kılıf modellerinden kaçının.
-Minyon bir yapım var. Ne önerirsiniz?
-Sade ve basitlikten yana olarak vücudunuzun şeklini öne çıkarmaya çalışın. Gelinlikteki aşırı işlemeler, kemer ve kuşaklar boyunuzu kısa gösterir. Çok kabarık etekler de gelinliği yanlara genişettiği için basık bir görüntü yaratır. Vücudu yukarı çeken askılı modelleri tercih edin. Vucüt şeklinize güveniyorsanız dikkati boyunuza değil, gelinliğin tasarımına çeken orjinal modeller deneyebilirsiniz. Topuklu ayakkabıyla tamamlanan denizkızı tarzı gelinlikler size uygundur. Aksesuarları ise mümkün olduğunca az tutmanızı öneriyorum.
-Kalın kollarımı gizlemek için ne yapmalıyım?
-Dantelli ve dantelsiz bolerolarla gelinliğinizi şık bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Doğrudan teni göstermeyen tül ve işlemeli kollar da aynı görevi görecektir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...