Şeftaliden Zerafet Damlaları


Bu düğün konsepti naif, narin ve birbirlerini severken incitmekten korkan çiftlere için. Naturel tonlar kullanılmasına rağmen kumaşlara, yemeklere ve müziğe sinen lüks kokusunu içinize çekin... Şeftali tonlarını tabii ki beyazla kombine edebileceğiniz gibi aynı zamanda yeşile kayan koyu griyi de kullanabilirsiniz. Öncelikle girişte misafirlerinize yine şeftali tonlarında bir kokteyl veya şampanya ikram edebilirsiniz. Konuklarınız, bu tip bir jestle yüzlerindeki gülümsemeyi salona taşıyacaklardır. Şampanya veya kokteyli ikram ederken tepside herhangi bir süsleme kullanmayın, zaten bu klas içki kendisini çok güzel ifade ediyor.


Yemek masanızda da benzer tonları kullanabilirsiniz. Ben özellikle suyun içinde yüzen nilüfer gibi duran çiçek dekorunu çok beğendim. Birkaç düğünde şeftali hissini pekiştirmek için peçetenin üstüne taze şeftali yerleştirmişler, ancak bence masada kabuklu ve dilimlenmiş duran gümüş tepsi içinde şeftaliler daha iştah kabartıcıdır.

Alternatif renk olarak koyu gri önermiştim. şeftali tonları çok naif olduğundan biraz kontrast yaratacak koyu renkleri de değerlendirirseniz, düğününüz çok göz yorucu olmaz. Ayrıca şeftali tonlarının feminen imajını da biraz kırmış olursunuz. Sandalyelerde beyaz yerine koyu kahve kullanarak bu düğüne daha ağır bir hava verilmiş. Masa üstü aksesuarlarında çiçeğin yanısıra uzun ve gösterişli mumlar kullanabilirsiniz. (Kısa, tombul, kabın içindeki naturel mumlar daha farklı bir konsepte uygun) Aydınlatma da yine şeftali tonunda abajurlar çok şık durur. Bu düğünde hem naif hem de lüks ögeler kullanıyoruz. Dolayısıyla gelinliğin de hem sade hem de bol kumaşlarla zengin duran bir modelinin olması gerekli. Tafta gibi sert kumaşlar yerine saten, tül ve tüy kullanabilirsiniz. Uçuşan kumaşları ufak süslemelerle bezeyin. Ancak dantel, bol boncuk, işlemelerden uzak durun. Alternatif bir gelinlik isterseniz Penelope Cruz'un bir Oscar gecesinde giydiği Versace elbisesini diktirebilirsiniz. Gelin çiçeği olarak kocaman bir buket yerine nadir bulunan pembe zambaklardan sade bir buket alabilirsiniz. Sapına bağlayacağınız kalın ve uzun bir kurdela ellerinizden süzülerek zerafet katacaktır. Düğün pastasında ise ağırlıklı çiçek kullanımından kaçının. Puantiyeler pastayı çok zarif gösterir. Yine alternatif tatlı olarak misafirlerinize şeftalili dondurma servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...